«

»

May 18

Saya Amal Jus Delima Bio EmasBerikut adalah luahan perasaan seorang pengidap SLE atau Sistem Lupus Eritematosus:

Nama saya Saiful, berumur 24 tahun (2014), tinggal di Rompin Pahang. Saya disahkan mengidap SLE oleh doktor beberapa tahun lepas.

Saya telah menjalani beberapa jenis rawatan di hospital Rompin dan juga di hospital Kuantan dan dibekalkan beberapa jenis ubat-ubatan.

Namun begitu keadaan fizikal saya tidak banyak berubah malah semakin lama menerima rawatan, semakin bertambah banyak jenis ubatan yang terpaksa ditelan. Ada diantaranya sangat-sangat tidak menyelesakan.

Pada masa yang sama juga saya menerima rawatan kemoterapi.

Saya minum Jus Delima Bio Emas Cegah Penyakit SLE

Saya minum Jus Delima Bio Emas Cegah Penyakit SLE

Oleh kerana bertahun-tahun menerima rawatan namun tidak banyak berlaku peningkatan status kesihatan keatas diri saya, kadangkala tercetus rasa kecewa dan jemu dalam diri saya untuk terus-terusan menelan pelbagai pil setiap hari. Bahkan sekarang ini dibebankan pula dengan masaalah baru iaitu buah pinggang.

Saya tanam tekad dan nekad dalam hati bahawa saya  mahu mengelak menjalani rawatan dialisis 3 kali seminggu kerana ini akan mengekang hidup saya sepanjang hayat sedangkan umur saya baru 24 tahun dan yang lebih merunsingkan ialah kos rawatan dialisis ialah RM3000 sebulan. Dimanakah saya mahu mendapatkan wang sebanyak itu sedangkan saya sekarang dalam keadaan tidak mampu melakukan kerja. Mana nak cari wang untuk rawatan SLE dan masa yang sama wang diperlukan untuk belanja dialisis. Saya dan keluarga sangat tertekan.

Saya berusaha mencari maklumat di internet bagi apa-apa info yang boleh membantu masaalah yang saya hadapi bagi membantu apa yang sedang saya terima daripada hospital. Harapan saya ialah sekurang-kurangnya saya dapat mengelak daripada dilanda masaalah buah pinggang.

Saya menemui artikel yang menyatakan satu bahan yang sebut sebagai arabic gam boleh membantu masaalah buah pinggang. Saya menghubungi pengeluar produk tersebut dan saya dimaklumkan bahawa arabic gam adalah salah satu komponen campuran dalam produk beliau. Selain arabic gam, produk tersebut turut mengandungi delima, kurma, biji anggur, zaitun, aprikot serta madu.

Bagaimana pun beliau hanya memberi sedikit harapan produknya itu hanya mampu membantu meningkatkan kualiti kesihatan tetapi tidak memberi jaminan penyembuhan penyakit SLE (Sistem Lupus Eritematosus) dan buah pinggang yang saya hidapi.

Saya mengambil keputusan untuk mencuba dangan harapan jika tidak mampu menyembuhkan penyakit SLE (Sistem Lupus Eritematosus) pun, sekurang-kurangnya dapat meningkatkan status buah pinggang bagi menghindarkan saya daripada menjalani dialisis pun, saya dah bersyukur.

Pada 24/1/2014 saya telah membeli satu botol ukuran 750ml. Sampai di rumah saya terus minum 2 sudu besar pagi dan 2 sudu besar malam seperti yang disarankan.

Selepas 4 hari saya amalkan jus itu (Jus Delima Bio Emas), saya dapati saya ada lebih tenaga berbanding sebelum ini dan boleh bergerak lebih pantas sedikit daripada biasa. Bagaimana pun saya mengalami sembelit walau pun kentut sangat lawas. Saya menghubungi pengeluar Jus Delima Bio Emas dan saya disarankan supaya minum air sekurang-kurang 2 liter sehari. Beberapa hari kemudian masaalah sembelit saya telah dapat diatasi.

Sejak itu saya terus mengamalkan Jus Delima Bio Emas dan setelah masuk botol kedua, keadaan fizikal saya semakin positif, selera makan saya bertambah baik, bertenaga dan saya mampu melakukan kembali kerja asal saya.

Namun demikian, saya yang terlalu mahu cepat sembuh telah tergoda oleh kempen seorang kawan yang mencadangkan saya menggunakan produk jualannya yang katanya mampu mengubat penyakit buah pinggang. Walau pun harga produk ini tiga kali ganda lebih mahal daripada harga Jus Delima Bio Emas, saya beli juga dan saya makan.

Setelah beberapa hari mengambil produk itu, masaalah buah pinggang saya menjadi meruncing. Paras kreatinin melambung-lambung naik dan kandungan protin dalam urin sangat tinggi. Akibatnya pada 8/5/2014 saya dipaksa menjalani kemotrapi sekali lagi di hospital Kuantan.

Balik dari hospital, saya berhenti terus menggunakan produk tersebut dan kembali menggunakan Jus Delima Bio Emas.

Alhamdulillah setelah itu keadaan fizikal saya bertambah baik kembali dan sehingga ini, 17/5/2017 saya terus mengamalkan Jus Delima Bio Emas dan keadaan kesihatan saya pulih sepenuhnya. Jika anda melihat fizikal saya pada masa ini, anda tidak akan percaya saya adalah pengidap SLE.

Apa yang saya ingin kongsikan disini ialah, berikhtiarlah mendapatkan rawatan samaada rawatan konvensional dan juga rawatan alternatif lain. InsyaAllah akan mendapat pertolongan Allah jua. Hanya satu saya ingin saya ingatkan, jangan terlalu tidak sabar dalam menjalani atau memilih jenis rawatan.

Saya difahamkan Jus Delima Bio Emas ini diformulasikan oleh seorang sarjana dalam bidang biochemist (USA) dan beliau juga berkelulusan bidang perubatan iaitu MD.(UKM) daripada Universiti Kebangsaan Malaysia. Ini menambahkan keyakinan saya untuk terus mengamalkan Jus Delima Bio Emas.

Nota:
Encik Saiful boleh dihubungi di talian 011-2691 1992
Jangan lupa ambil Jus Delima Bio Emas sebagai booster tenaga untuk masa kerja anda sehingga petang[ KEMBALI KE LAMAN UTAMA ]