↑ Return to Penyelidikan

Jika Buah Pinggang Anda Rosak

Sayangilah Buah Pinggang Anda Setiap Masa Dengan Jus Delima Bio Emas.

Buah pinggang merupakan salah satu organ paling penting dalam tubuh badan seseorang manusia seperti juga jantung, paru-paru, hati, pankreas dan otak.

Jika buah pinggang anda rosak, ia memberi kesan dan akibat yang berat untuk tempuh baki hayat seseorang. Pesakit terpaksa bergantung kepada bantuan mesin dialisis sepanjang hayat dengan kekerapan 3 kali seminggu.

Kos bagi setiap kali sesi mencuci darah menggunakan mesin dialisis ialah RM250.00. Ini bermakna setiap minggu seorang pesakit wajib membelanjakan sebanyak RM750.00 dan sejumlah RM3,000.00 sebulan.

Setiap sesi cuci darah pula memakan masa 4 jam bermakna setiap pesakit terpaksa menghabiskan masa selama 12 jam seminggu dan 48 jam sebulan.

Dengan jumlah kos dan masa yang digunakan telah mengakibatkan kualiti hidup seorang pesakit buah pinggang berubah merosot dengan teruk sekali. Boleh dikatakan 60 peratus aktiviti hariannya terpaksa dilupakan.

Kesan kepada keluarga pun tidak kurang teruknya dimana sumber pendapatan keluarga terpaksa digunakan untuk menampung kos rawatan dialisis.

Bayangkan jika jumlah pendapatan keluarga pesakit itu RM3,000 sebulan, ianya terpaksa digunakan 100 peratus kepada membiayai kos dialisis. Bagi menyara kehidupan, ahli keluarga pesakit tersebut terpaksa keluar mencari pekerjaan lain untuk menampung kos kehidupan keluarga.

Oleh itu apabila anda disahkan mengidap penyakit buah pinggang, berikhtiarlah mendapat rawatan.

Bila Anda Dikatakan Mengidap Penyakit Buah Pinggang?
Bila doktor mendapati kandungan hormon kreatinin dalam air kencing anda lebih daripada 150mmol maka anda telah menghadapi masaalah buah pinggang.

Tahap normal kandungan keratinin ialah  antara 110 hingga 130mmol.

Bila Anda Dikatakan Perlu Menjalani Dialisis?
Apabila ujian kreatinin dalam urin anda melebehi 300mmol, doktor akan mencadangkan anda memasang fistula untuk memulakan rawatan dialisis. Bagaimana pun ada sesetengah doktor yang lebih senior biasa mencadangkan rawatan dialisis apabila paras kreatinin melebihi 800mmol ke atas.

Setelah doktor memaklumkan bahawa anda adalah pesakit buah pinggang pastinya anda diberi ubat-ubatan yang berkaitan.

Melangkah keluar dari bilik doktor dengan minda yang terganggu setelah mendapat pengesahan bahawa anda  mengidap sakit buah pinggang tentulah meletakkan anda dalam keadaan gundah sebab anda tahu apa yang akan berlaku di masa depan.

Bolehkah Mengelak Menjalani Dialisis?
Semua bergantung kepada anda. Kami ada banyak kes dimana pesakit buah pinggang berusaha menggunakan Jus Delima Bio Emas bagi menambahbaik situasi buah pinggang dan seterusnya menurunkan paras kreatinin ke tahap normal.

Di bawah ialah salah satu transkrip yang dirakamkan mengenai usaha seorang kakak membantu adiknya menangani masaalah buah pinggang menggunakan Jus Delima Bio Emas.

Puan Norin sentiasa berhubung melalui aplikasi wassap dengan Dr Abd Razak Ibrahim MD.(UKM), MSc.(BioChem)USA. Perunding produk Jus Delima Bio Emas bagi mendapatkan nasehat dan bimbingan semasa mengendalikan kes adik beliau.

Proses rawatan ini bermula bulan Mei 2015. Sepanjang proses, pesakit mengalami pelbagai gejala sehingga di satu peringkat beliau tidak sedarkan diri.

Bagaimana pun setelah 3 bulan iaitu pertengahan Julai 2015, pesakit semakin pulih dan kandungan kreatinin telah kembali normal. Alhamdulillah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenapa Puan Nurin Pilih Jus Delima Bio Emas?
Jus Delima Bio Emas ialah minuman herba campuran daripada ekstrak delima, biji anggur, biji/daun zaitun, biji aprikot, al manna, madu dan kurma yang di formulasi oleh pakar bio-chemist iaitu Dr Abd Razak Ibrahim MD.(UKM), MSc.BioChem.(USA).

Selain berasaskan kepakaran beliau mengenai herba, rujukan-rujukan juga dibuat terhadap hasil penyelidikan oleh saintis lain daripada pusat-pusat penyelidikan yang diiktiraf daripada seluruh dunia mengenai khasiat setiap jenis herba yang digunakan dalam formulasi Jus Delima Bio Emas.

Bagi tujuan memperkukuhkan bukti khasiat formulasi Jus Delima Bio Emas, kami telah meneliti hasil kajian sebanyak 264 jurnal penyelidikan santifik dan klinikal yang dijalankan oleh 1,022 penyelidik/saintis mengenai keberkesanan herba tersebut ke atas penyakit-penyakit kronik dan dari situlah kami memutuskan penggunaan buah-buahan dan bahan-bahan tersebut untuk pembuatan Jus Delima Bio Emas.

Siapakah Yang Membuat Kajian Saintifik Dan/Atau Klinikal Itu?
Untuk mengetahui siapa ahli-ahli sains dan/atau penyelidik tersebut sila klik di sini.

Setiap dari mereka menjalankan kajian secara berpasukan dan hasil daripada kajian mereka itu ada yang dibuat review oleh pasukan pengkaji yang lain pula. Dan bukan satu dua journal sahaja yang dihasilkan setiap dari mereka, malah lebih daripada itu. Untuk mengetahui kajian mereka yang lain, sila klik nama masing-masing.

Maklumat penyelidikan tersebut boleh di lihat  DI SINI dan di sini

 


ISIPADU: 750 ML
HARGA:
1 BOTOL: RM160.00
 
3 botol: RM360
 
Pos Free – Semenanjung (Sabah / Sarawak RM11.00/unit)


WhatsApp:

013-969 6788 / 019-678 4746: Online (seluruh Malaysia)
 019-300 7150: Kuala Lumpur / Selangor [ COD ]
019-987 0051: Kedah / Perlis / P. Pinang

CARA PENGAMBILAN


• 2 sudu besar pagi sebelum sarapan dan 2 sudu besar malam sebelum tidur
• Banyakkan minum air masak / suam
• Baca Bismillah, Selawat & niat kan dalam hati untuk atasi masalah kesihatan yang dihidapi

Bagi melihat bukti penyelidikan saintifik / klinikal keatas bahan-bahan yang digunakan dalam Jus Delima Bio Emas sila [ KLIK Di sini ] 


KELUARGA CERIA BERSAMA JUS DELIMA BIO EMAS
Jangan lupa ambil Jus Delima Bio Emas sebagai booster tenaga untuk masa kerja anda sehingga petang[ KEMBALI KE LAMAN UTAMA ]