«

»

Oct 20

Khasiat B17 Aprikot Bio Emas

Bio Emas Mampu Merawat Kanser Melalui Vitamin B17
Khasiat aprikot – Vitamin B17


Biji aprikot adalah sangat berkhasiat. Salah satu nutrisi yang terkandung didalamnya ialah amygdalin ( Vitamin B17 ). Vitamin B17 tidak diklasifikasikan sebagai vitamin, tetapi merujuk kepada bahan kimia yang dikenali sebagai Amygdalin atau laetrile.

Selain mampu menurunkan tekanan darah tinggi Dr. M. Haas, 2008 Hypertension and Wise Therapy, menyatakan zat-zat yang terkandung di dalam biji aprikot terbukti berkesan menurunkan paras kolesterol di dalam badan manusia.

Kenyataan ini telah dibuktikan oleh kajian klinikal yang dilakukan Prof Hanna Salman (melalui kajian klinikal & saintifik, 2012). Rujuk Reduction of Blood Pressure by Using Apricot Seeds and Vitamin C

Sebelum itu, hujah ini juga telah dibuktikan oleh kajian Diskerson & Gibson (2008). Dua kajian yang berasingan ini telah mengkaji bahawa amalan memakan biji aprikot (untuk dos yang telah ditetapkan) mampu menurunkan tekanan darah tingi dan menurunkan paras kolesterol di dalam badan manusia.

Vitamin B17 sebenarnya merujuk kepada dua sebatian kimia yang berasingan – Amygdalin dan laetrile. Walaupun sebatian ini biasanya dianggap sebagai bahan yang sama, kedua-duanya berbeza dalam beberapa ciri asas. Kekeliruan ini terus berkembang sebagai beberapa produk kini dijual sebagai laetrile tetapi sebenarnya adalah ekstrak yang disebut Amygdalin tulen yang diekstrak dari biji aprikot melalui proses-proses makmal.

Tugas B17 ini hanyalah untuk memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui sistem perkumuhan.

Berdasarkan kepada buku “World without Cancer”, tulisan G.Edward Griffin, biji aprikot mentah mengandungi kadar kepekatan B17 yang tertinggi jika dibandingkan dengan biji-biji buah yang lain.

Vitamin B17 atau Laetrile mampu meningkatkan sistem imunisasi dan daya ketahanan tubuh badan serta mampu meningkatkan kecerdasan dan tahap kesihatan seseorang individu.

Terdapat banyak cara yang boleh digunakan untuk melawan kanser. Salah satu ialah dengan cara membina sistem imun supaya ia menjadi sangat kuat dan dapat melindungi anda dari kanser.

Satu lagi adalah menggunakan supplement antioksidan yang dapat melawan carcinogens dalam badan anda.

Bagaimanapun, B17 menggunakan cara yang sangat unik iaitu secara langsung menyerang sel kanser ( directly attacks cancer cells).

Antara tahun 1972 dan 1977 Vitamin B17 di uji dengan standard ujian yang sangat ketat di Sloan-Kettering Institute for Cancer Research di Manhattan di bawah penyeliaan dan arahan [Dr Sugiura.

Setelah melalui proses ujian selama 5 tahun, barulah mereka mendedahkan hasil ujian mereka pada masyarakat umum yang mana hasilnya B17 :

  • berjaya berhentikan metastasis (penyebaran kanser) pada tikus.
  • berjaya menghalang pertumbuhan tumor kecil.
  • berjaya menghilangkan rasa sakit 70% pengidap kanser.
  • bertindak sebagai agen pencegahan kanser 100%.


Setelah memperoleh keputusan yang positif daripada penyelidikan yang di lakukan oleh Dr Sugiura selama 5 tahun, telah mendorong dua orang doktor untuk melakukan penyelidikan yang sama terhadap B17 ini.

Mereka adalah Dr Elizabeth Stockert dan Dr Lloyd Schloen. Dr Lloyd Schloen telah melakukan penyelidikan dengan lebih mendalam dengan menambah Pancreatic Enzymes oral atau dengan suntikan – seperti yang biasa dilakukan oleh doktor laetrile – dan melaporkan kesembuhan 100% keatas tikus Switzerland albino yang telah di uji.

Ross PELTON, R. Ph, PhD, dan Lee Overholder PhD, ALTERNATIVES IN CANCER THERAPY” (Simon & Schuster, New York 1994), mengutip kajian makmal berikut: · Dalam sebuah kajian yang ditaja oleh Yayasan McNaughton di San Ysidro, California, laetrile disuntik ke haiwan makmal dengan dos 500mg. Mendapati jangka hayat kehidupan haiwan yang dirawat laetrile adalah 70% lebih lama berbanding dengan haiwan yang tidak di rawat.

Hasil penyelidikan ini telah di bentangkan pada “lapuran laetrile” pada bulan Julai 1977. Kajian yang dilakukan di Institut Pasteur di Paris, dengan menggunakan model tikus dengan kanser adenokarsinoma, menunjukkan bahawa tikus yang dirawat laetrile selamat dua kali ganda. ·


Pada tahun 1977 Dr Harold Manner mendedahkan hasil kajian yang di lakukan Universiti Loyola di Chicago. Dalam sebuah kajian dengan 84 tikus, 75 mengalami regresi lengkap tumor payudara, dan sembilan lain menunjukkan regresi separa. Terlalu banyak khasiat biji aprikot ini untuk kesihatan badan. Selain KANSER, khasiat biji ini juga untuk pesakit yang mengidap tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi dan atherosclerosis (punca kepada sakit jantung & strok).

Kajian khasiat Aprikot

Artikel Terbaru Mengenai Laetrile

Bacaan Tambahan Mengenai Aprikot Dan Kanser:
http://www.whale.to/c/moss.html

Buku ALIVE AND WELL by: Philip E. Binzel, Jr., M.D.
http://www.whale.to/m/binzel1.html
http://www.whale.to/m/binzel2.html
http://www.whale.to/m/binzel3.html
http://www.whale.to/m/binzel4.html
http://www.whale.to/m/binzel5.html
http://www.whale.to/m/binzel6.html
http://www.whale.to/m/binzel7.html
http://www.whale.to/m/binzel9.html
http://www.whale.to/m/binzel10.html
http://www.whale.to/m/binzel11.html
http://www.whale.to/m/binzel12.html
http://www.whale.to/m/binzel13.html
http://www.whale.to/m/binzel14.html
http://www.whale.to/m/binzel15.html
Jangan lupa ambil Jus Delima Bio Emas sebagai booster tenaga untuk masa kerja anda sehingga petang[ KEMBALI KE LAMAN UTAMA ]