«

»

Jan 17

Jus Delima Bio Emas Mengandungi Vitamin Dan Mineral Sesuai Untuk Keperluan Wanita Hamil.

Makanan Tambahan mana yang harus dibeli masa dalam proses hamil?

Ramai wanita hamil yang agak keliru tentang penggunaan makanan tambahan atau suplemen yang perlu diambil sepanjang kehamilan. Di pasaran terdapat pelbagai produk yang memberikan pelbagai pilihan kepada mereka.

Jus Delima Bio Emas 400ml

Jus Delima Bio Emas sesuai untuk wanita hamil

Mereka boleh memilih apa saja jenama asalkan ia mengandungi vitamin dan mineral untuk memenuhi keperluan wanita hamil.

Makanan tambahan (suplemen) vitamin untuk wanita hamil dinamakan Prenatal Vitamin. Suplemen ini boleh didapati dalam bentuk pil yang berlainan atau dalam bentuk makanan tambahan cecair yang diformulakan khas untuk wanita hamil.
Pengambilan suplemen prenatal vitamin memang digalakkan kerana dapat mengurangkan risiko kecacatan ketika hamil, kelahiran pramatang dan kekurangan berat ketika bayi dilahirkan. Ia juga memberikan tenaga dan membantu wanita hamil mendapat kesihatan yang baik sepanjang kehamilan.

Ia membantu mengurangkan risiko kekurangan nutrisi mencegah dari mengalami loya, muntah dan tidak mempunyai selera untuk makan di awal kehamilan.

Lazimnya ramai wanita yang hamil tidak mendapatkan bekalan nutrisi yang secukupnya kerana mereka tidak mengetahui bahawa mereka memerlukan vitamin dan mineral  tambahan kerana terpaksa dikongsikan dengan bayi dalam rahim.
Jus Delima Bio Emas adalah antara suplemen yang penting bagi wanita hamil kerana mengandungi iron (zat besi), kalsium, folic acid dan omega-3 dan lain vitamin.

Bagaimana pun mengamalkan pengambilan suplemen Jus Delima Bio Emas tidak bermakna seorang wanita hamil boleh meninggalkan pemakanan yang mengandungi karbohidrat, protein, lemak dan air.

Mengamalkan makanan tambahan Jus Delima Bio Emas membantu memberikan kesihatan yang diperlukan oleh janin terutama semasa proses awal tumbesaran.
Jangan lupa ambil Jus Delima Bio Emas sebagai booster tenaga untuk masa kerja anda sehingga petang[ KEMBALI KE LAMAN UTAMA ]